16. 5. 2024   |   svátek má Přemysl
 

Sekaná svíčková na smetaně

Název Množství a jednotka
mleté maso 500 gramů
cibule - smažená 1 kus
vejce 1 kus
kmín
pepř
Zobrazit všechny ingredience

omáčka

Název Množství a jednotka
smetana 3 - 4 dl
máslo 100 gramů
olej 1 lžíce
citrónová šťáva
mrkev 2 kusy
Zobrazit všechny ingredience
oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 40 min.
Vaření: 50 min.
Jarča



Postup
Do mísy dáme mleté maso a ochutíme ho kmínem, pepřem, solí a přidáme vejce. Zahustíme strouhankou.Pečlivě promícháme. Utvoříme si šišku.
Očistíme zeleninu (mrkev, petržel, celer) a nastrouháme ji.
Do hlubší pánve dáme máslo a olej a z každé strany šišku masa opečeme. Přidáme nastrouhanou zeleninu a dusíme, popřípadě podlijeme vodou nebo vývarem. Když je maso upečené, vytáhneme jej, zeleninu rozmixujeme, přilijeme smetanu a dochutíme citronovou šťávou a popřípadě soli. Provaříme, vrátíme zpět maso a ještě chvíli prohřejeme.


 


RECEPTY

Fazolačka

Postup: Plechovku červených fazolí společně s brambory nakrájenými na kostičky a... zobrazit recept

RECEPTY

Sterilované lečo

Postup: Všechnu zeleninu očistíme a omyjeme. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vroucí... zobrazit recept

RECEPTY

Chilli con carne s kukuřicí

Postup: Najemno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozehřátém oleji. Přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Třešňová bublanina

Postup: Změklý tuk napěníme, přidáme žloutky a cukr a utřeme lehké těsto. Po lžících... zobrazit recept

RECEPTY

Pečený losos Rosmarino

Postup: Lososa rozmrazíme, osolíme, mírně okořeníme čtyřbarevným hrubě mletým pepřem a... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

Lašská jizba

Vesnice Sedliště na Frýdecko-místecku zve k návštěvě stylové restaurace Lašská...